Tempat-Tempat Impian (Fantasi)~

Selamat berjumpe lagik!


Jom ari ni layan aku "borak-borak ringan"! haha.. 
Ari nie tetibe lak aku teringin sangat nak pegi tempat-tempat yang aku rase nak pegi. 
Aku nak pegi mane..?


Jom ikut aku.....


1. Istana Disney
Istana Cinderella (cam tau2 je aku kan? Haha..)
Bestnye kalo aku dapat pegi sini.. Kenape..? Sebab aku bley masuk istana. (Sblom ni mane penah aku masuk istana. haha). Lagi, mesti ramai puteri-puteri ngan putera-putera disney ade kat sini. Boleh la aku jumpe dorang. Haha.. 


2. Istana Bawah Laut
Underwater castle

Pernah tak sesape terfikir tentang istana bawah laut nie..? Kalo korang yang jenis suke cite kartun memang pernah la sebab Princess Ariel dalam The Little Mermaid tinggal kat sini. Kalo aku pegi sini, bukan stakat boleh jumpe princess, boleh cakap ngan ikan-ikan lagik. Haha..


3. Air terjun dalam gua

Sebenarnya gambar nie tak indicate tempat yang aku nak pegi tu sangat. Sebab, dalam imaginasi aku, air tu trun dari bumbung gua yang berlubang. Lepas tu, tempat air turun tu macam kolam besar yang tak berape dalam. Lepas tu, dekat ade macam tempat duduk dekat tepi-tepi dinding gua tu.. Ala.. macam dalam cite Mowgli tu.. Tau ke cite tu..? Hehe.. tak tau, google. Bes woo tempat tu.. Kalo sedih-sedih bleh r sembunyikan diri kat situ. Hahah..


4. Padang lapang
"So fresh!"
Kat mane ek ade padang lapang camni? Kiri kanan belakang depan tak de pape. Mungkin ade la pokok-pokok sikit-sikit. Kalo la aku dapat pegi kat sini, aku nak jerit kuat-kuat, pastu aku nak baring mengadap langit biru. Waa... Indahnya alam ciptaan Illahi.


5. Taman rahsia
secret garden?
Taman rahsia? Secret garden? Ha... Name korean drama! Bes ker cite tue? 
Aih, lari topik! Ha.. taman rahsia, kan bes kalo aku dapat pergi dan miliki taman rahsia nie. Taman yang kite sorang je tau. Orang lain tak tau. Pastu, nanti ade prince charming termasuk dalam taman nie, cari kude die hilang, pastu die cari pemilik taman ni untuk dijadikan permaisuri. Hahah.. Tak ke best tu... (haha..melampau tak?)


6.Ok, last, aku nak sangat pegi kebun epal yang takdak pemilik.

Bes gak kalo kebun epal macam taman camnie.
Haha.. Kebun epal yang tak de tuan. Mungkin tuan kebun terperangkap di masa lampau ke, atau pun terkena sihir tidur seribu tahun, macam dalam cite Sleeping Beauty. Haha.. Bes la dapat petik dan terus makan buah epal sebanyak mungkin yang kite nak. Wow! tak terkire perasaannya kepade pencinta-pencinta epal macam aku nie. Haha..

Tapi kan? Wujud ker tempat-tempat nie? Haha..  Sendiri tau. Kalo ade pon aku bukan nak pegi sangat. Kalo ade, mesti duk rata-rata kat atas dunia nie. Mane la aku ade badget nak gi sana semata-mate kerana nak pegi. Haha.. Tambah-tambah kalo tempat tu jauh kt Antartika contohnye. Huish, buat rugi mase dan tenaga je. Lain la kalo ade pintu yang biase Doraemon keluarkan dari dalam poket die tu. Ala.. pintu yang bile buka je, terus sampai tempat tu. Tak yah beli tiket ke bayar tambang. Langkah kaki terus sampai. Haha.. senangnya dunia!

4 comments:

  1. secret garden tu macam cite alice in wonderland pulak kan :P

    ReplyDelete
  2. @Nurulezzah ye ke nurulezzah?xtau la plak sy... ^_^

    ReplyDelete